Zomerfokkersdag 2019 / Info

Een belangrijk moment om elkaar te ontmoeten naast de jaarvergadering, de herfstclubshow en de winterclubshow.

Vanaf 10:00 uur verzamelen we bij Henk en Wim Meinen, Dedemsvaartseweg-Zuid 99-a 7775AE Lutten (Ov).

Aldaar krijgen we een rondleiding en bezichtiging van een prachtige watervogelcollectie.

Daarna rijden we naar Lucas Wink, Schrapveen 4, 7925 PH Linde (Dr.) waar we rond 13.00 uur aankomen. Dit is ongeveer 15 min. rijden vanaf Lutten. 

Bij Lucas krijgen we een rondleiding van zijn dieren (watervogels, siervogels, vee?). Tevens worden er dieren besproken die door de leden meegebracht kunnen worden.

Eveneens zal er een ruilbeurs gehouden worden, dus neem dieren mee om te ruilen of te verkopen. 

Verder zal speciale aandacht worden gegeven aan het ras van het jaar: de Boheemse gans, de kwaker onder de ganzen, qua grootte dan. 

Binnen onze vereniging zijn leden die het ras vroeger hebben gefokt – toen als Tsjechische gans – maar ook nu nieuw perspectief inblazen.

Daarna sluiten we de dag weer af met een gezellige barbecue. Kosten voor een ieder deze dag 12,50 euro inclusief eten en drinken. 

Bij interesse voor de Zomerfokkersdag gaarne aanmelden voor woensdag 28 augustus bij Arnold Vrugteman a.vrugteman@gmail.com of bij uw secretaris.

Info:

Tijdens de jaarvergadering is over twee onderwerpen gesproken waarvoor wij uw aandacht vragen:

Fokkers, liefhebbers, keurmeesters en de standaardcommissie zijn allen actief in het in stand houden, fokken en laten beoordelen op basis van de ras standaard van onze watervogels.

Echter ontbreekt direct regulier overleg terwijl onderling regelmatig wordt gesproken over de stand van een ras, de ervaringen, de beoordelingen, de toekomst. 

Af en toe wordt de jaarvergadering hiervoor gebruikt in de rondvraag.

Nu wil  het bestuur graag samen met de keurmeesters en de standaardcommissie in gesprek over die onderwerpen die ons wederzijds bezighouden. 

Daarom bij deze de oproep aan allen om als zij iets willen voorleggen aan de keurmeesters/standaardcommissie dit aan te geven via onze secretaris. 

Dit ook met het oog op de nieuwe standaard. Bent u tevreden hierover, is de standaard voldoende duidelijk, mist u iets? Wat is logisch en wat niet.

Met het oog op de digitalisatie kan een standaard wellicht meer (foto) informatie of aanwijzingen bevatten. Beschikt u bijvoorbeeld zelf over foto’s of aanwijzingen?

Verder willen wij inventariseren wie graag in georganiseerd verband een bezoek wil brengen aan bijvoorbeeld de show in Hannover Duitsland (21 of 22 December  ) met duizenden watervogels, 

alwaar ook de dwergeenden / kwaker clubshow met ca, 1000 dieren gehouden wordt. Ook hier kunt u uw interesse kenbaar maken bij de secretaris.

Tenslotte ontvangt u het Clubblad zo spoedig mogelijk, momenteel wachten we nog op een aantal toegezegde stukken.

Met vriendelijke groet,

Koos van Loe

Top